top of page

Günlerini Renklendir: Renk Psikolojisi "Her güne 1 Renk!"

Her renk vücudumuzda enerji alanımızda farklı bölgeleri temsil ettiği gibi yaşamımızın her alanında da günlerimizde de etkileri vardır. Enerjileri ruhumuzu farklı noktalarda etkiler ve duyguları harekete geçirir. Gökkuşağının 7 rengi vardır ve haftanın 7 günü de renklerden etkilenir.


Pazar: TURUNCU

Neşe, mutluluk, yaratıcılık, heyecan, canlılık ve cesareti temsil eder. Bu gün bu rengi kullanabiliriz. Aslında pazarın enerjisi de kendimize ve çevremize canlılık ve hareket getirir. Bazen hobilerimi yaparak yaratıcı ruhumuzu devreye sokar kaliteli bir dinginlik hali yaşarken bazen günü daha coşkulu geçirmek isteyebiliriz.


Pazartesi: MOR

Enerjiyi yükseltir, refah ve zenginlikle bağdaşır. Aynı zamanda bilinç durumunu aktive eder arttırır. Buna rağmen isteksizlik, sabırsızlık ve can sıkıntısı yaratabilir. Pazartesi Sendromunu bir yerden hatırladınız mı:)


Salı: KIRMIZI

Duyguları harekete geçirir, güç enerji ve adaptasyona yardımcı olur.


Çarşamba: SARI

Pazartesi gününün isteksizliğini salı günü ele alan adaptasyon süreci çarşamba günündeki verimliliği zirveye çıkaracaktır. Haftanın en verimli ve en üretici günü olan Çarşamba'ya hoşgeldiniz. Veya henüz gelmediyse şimdi motivasyonla bekleyebilirsiniz:)


Perşembe: MAVİ

Verimin doruğa ulaştığı Çarşamba gününden sonra şimdi biraz rahatlayın. Rahatlatıcı etkisini gösterir. Artık daha sakin ve daha pozitifsiniz. Çarşamba'dan gelen tüm donanım, bilgi ve kendine güven hafızanızı güçlendirir.


Cuma: YEŞİL

Sevgi, huzur ve maddiyatı temsil eden bu renk Cuma gününe etkisini gösterir.


Cumartesi: Lacivert (Çivit Mavisi)

Önemli kararlar almak için iyi bir gün.


Şimdi her günü keyifli dolu dolu ve ahenkle uyum içinde geçirmek için renkleri de dengeleyici rengi ile uyum içinde kullanmak bize iyi gelecektir.

Senin için daha fazlası burada!

Tuba'yla Yaşam Enerjisi'nde Senin için

bottom of page