top of page

Pozitif Düşünce için 5 Öneri

Olumlu insanların da olumsuz düşünceleri vardır. Herkes hayatında pek çok problemle irili ufaklı karşılaşır. Olumlu insanlar bakış açısını daha farklı yönetmeyi bilir yalnızca. Yaşamın her iki kesim için farklı duygularla seyretmesi de bu yüzdendir. Pozitif düşünce, negatif düşünceden enerji olarak daha yüksek frekansa sahiptir. Negatif düşüncenin ise enerji alanı düşüktür bu nedenle negatif alana çekilmek daha kolaydır ve bu durum işleri biraz zorlaştırabilir. Ancak bunun farkındalığı bile değişim için kusursuz bir başlangıç olacaktır.

Pozitif insanlar, daha sağlıklı ve ciltleri daha parlak enerjileri ise daha yüksektir. Her durumda kaybetmedikleri bir motivasyona sahiptir pozitif insanlar. Negatife eğilimli olan kişide kaygı ve stres seviyesi yüksek olacağından kurban psikolojinde bir yaşam sürmek daha olasıdır. Hayat bize her gün 2 seçenek sunar. Gününüz ya iyi ya da kötü geçecektir. Hepimiz iyi geçmesini arzu ederiz. Ancak kötü geçtiği durumda da iki seçeneğimiz bulunur. Ya hüsranla kurban psikolojinde bir gün sürdürürüz ya da o olayın bize anlatmak istediği mesajı alır ve yolumuza kaldığımız yerden devam ederiz. Bakış açısı her şeydir.


#Doğru bilinen yanlışlar

  • Pozitif düşünce pollyanna cılıktır. Hayır. Pozitif bakış açısı ile yaşamlarına devam etmeyi benimsemişlerdir. İyi olmayan bir duruma karşı bir savunma mekanizması olarak seçmez olayların her iki tarafını görebilir ancak düşünce yapısı olarak iyiye olan yönelimleri yüksektir ve bu da yaşam kalitelerini arttırır.

  • Pozitif düşünmek ve yaşamak zordur. Hayır. Pozitif düşünmenin de günlük olarak belirli pratikleri yaşamınıza dahil ettiğinizde ne kadar mümkün olabileceğini görebilirsiniz. Ardından bu enerji alanında kalmaktan mutluluk duyacaksınız.

  • Pozitif düşünerek hataları görmeyebilir ve kendimi daha fazla tehdit altında hissedebilirim. Hayır. Pozitif düşünmeye başladığınızda tahmin ettiğinizden çok daha fazla seçeneğin olabildiğini keşfeder ve daha doğru kararlar alabilirsiniz. Pozitif düşünce pek çok hatanın önüne geçebilir.

Pozitif düşünce için 5 öneri


#1 Negatif cümlelerden uzak durun.

Söylemleriniz davranışlarınıza yansır. Nasıl düşünürseniz öyle davranmaya başlarsınız. Bu nedenle düşüncelerinizi değiştirin, davranışlarınız ve dolayısıyla yaşamınız değişsin.

#2 Farkındalığınızı yüksek tutun.

Ruhsal durumunuzun farkında olun. Negatif düşüncenin zihninizde ve bedeninizde nasıl yol aldığını ve bunun size nasıl hissettirdiğini fark edin böylece pozitif düşünmek sizin için daha kolay bir hale gelecektir.

#3 İnsanlara yardım edin.

İyilik yapmak ve yardım etmek pozitif enerji alanını güçlendirir. Kesinlikle kendinizi çok daha iyi ve pozitif hissetmenizi sağlar. Üstelik bir taşla iki kuş vurmuş olur ve yaptığınız bu pozitif hamle ile karşınızdaki kişinin de pozitif enerjisinin yükselmesine katkı sağlamış olursunuz.

#4 Her gün sahip olduklarınızın kıymetini hatırlayın.

Genellikle sahip olmadıklarımıza ya da henüz gerçekleşmemiş ve belki de gerçekleşmeyecek olana odaklanmaya daha çok eğilimliyiz. Bu nedenledir ki çoğu zaman elimizin altında olan, konforumuzu sağlayan, bize iyi hissettiren fakat alışkanlık gereği gözümüze çok da gelmeyen sahip olduklarımız hayatımız için son derece kıymetlidir. Değerini her gün hatırlamak ve şükretmek enerji alanınızı yükseltir ve kendinizi çok daha güçlü hissetmenizi sağlar.

#5 Düşüncelerinizi pozitif olarak yer değiştirin.

Negatif bir düşüncenin zihninizde dönüp dolaştığını fark ettiğiniz an yapmanız gereken aynı cümlenin pozitifini düşünmektir. Böylece pozitif bir yansıtma yani ters aynalama yaparız. Bu pratik ile zihninizdeki negatif imajın değişen tek bir cümle ile pozitif bir imaja döndüğünü fark edebilirsiniz. Semboller ve görsellerle çalışan zihin için bu son derece önemli ve faydalı olacaktır.

 

Konuşma Terapisi ve Yol Haritası Seansı hakkında bilgi almak ve seans randevusu oluşturmak isterseniz buraya tıklayın. Bu seans ile kazanımlarınız için hemen bilgi alın.

Senin için daha fazlası burada!

Tuba'yla Yaşam Enerjisi'nde Senin için

bottom of page