top of page

Üşengeçliği Yenmek için Etkili 2 Teknik

Ne yapmam gerektiğini biliyor ancak harekete geçemiyorum diyenlerdenseniz üşengeçlik, tembel hissetmek yani atalet duygusunu ortadan kaldırabileceğiniz 2 etkili pratik teknikle sizlerleyim.


Harekete geçememek ne kadar içsel bir rahatsızlık veriyor olsa da uzun süre bu şekilde devam etmek alışkanlıkla bir konfor alanı yaratmanıza neden oluyor. Yapılması gereken işler, atılması gereken adımlar bir köşede yığın oluşturmaya başladığında ise artık içinden çıkılmaz bir hale dönüşmesi daha da üşengeçlik göstermeye neden oluyor ki bu döngü gerçekten kırılana kadar zihinde devleşen listeler harekete geçmeyi zor bir hale getiriyor. Fakat şimdi öğreneceğiniz 2 teknik ile duruma çok daha farklı bir açıdan bakabilir ve artık harekete geçebilirsiniz.


Roket Ateşliyoruz!

Pozitif bir düşünce yapısı ile güne başlamıyorsak günün senaryosunu biliyor ve bundan o kadar da memnun değiliz demektir. Üstelik ertelemekten ve üşenmekten biriken bir zihin çıkmazı içerisindeysek bu son derece normal.

İşte tam da böyle bir anda roketi devreye sokuyoruz. Sabah uyandığımız ilk an henüz yataktan kalkmadık ve hadi gelin senaryoyu tahminimizin ötesine taşımak için bir teknikle güne başlayalım.


Gözlerinizi kapatın ve karşınızda bir roket hayal edin. 5 ten geriye doğru sayıyoruz ve her geri sayışta fırlatılmaya daha da hazır roketi karşımızda görmeye devam ediyoruz. Dahası için sesi de dahil edebiliriz. Şimdi roketle kendinizi zihninizde eşleştirmeye adapte olun. Geriye doğru sayarken en son 1 dediğinizde Roket ateşlenir ve hızla gözden kaybolur. Bu anı zihninizde görmeyi seçin. Biraz önce roketle kendimizi zihinsel olarak eşleştirmiştik. 1 dediğimizde hızlıca ve son derece enerjik bir şekilde yataktan kalkmaya hazırız. İşte bu basit tekniği birkaç sabah uyguladığınızda güne enerjik, hareketli bir başlangıç yapmanız son derece mümkün olacak. Bu kadar olacağını beklemiyordunuz değil mi?


İyi Yönde Değişme & Sürekli İyileştirme: Kaizen

Bu teknikteki asıl amaç herhangi bir yönde mesafe kat etmeden günü geçirmemek temeline dayanıyor. İstenilen ise her gün yalnızca 1 dakika ayırmak. Evet 30dk 1 saat gibi sürelerden bahsetmiyoruz. Yalnızca 1dk.


Herhangi bir şeyi "tam 1dk boyunca uygula" ve bunu her gün aynı şekilde yap. Ve bir kaç gün sonra bu süreyi tamamen kendi istediğinizle çok daha yüksek sayılara çıkardığınızı görmek sizi oldukça şaşırtabilir. Bunu yalnızca verimli ve keyifli bir odakla 1 dakika ile kazanmak ise paha biçilemez.


Senin için daha fazlası burada!

Tuba'yla Yaşam Enerjisi'nde Senin için

bottom of page